Je zal maar geen poten hebben om die vliegen van je af te slaan. Hier een baby ringslang, stil zitten kunnen ze wel wat ze ook lastig te vinden maakt zo nu en dan…
Op de standaard plek waar ik alle voorgaande ringslangen schoot, dit mooi exemplaar. De eerlijkheid gebied dat dit een “per ongeluk High Key” shot is geworden.
Bij High Key fotografie zijn de dominerende wit- en grijstinten kenmerkend. En ja, deze pakte op het water in de nagloeiende lage zon mooi uit.
In het midden van de vijver deze ringslang op weg naar een lekker hapje in de beschoeing (zie ook de kikker in de slang)
Een koppeltje zandhagedissen (Lacerta agilis) dat heerlijk samen in de zon ligt op te warmen. Helemaal niet gestoord door de aanwezigheid van de camera.
Een kleine versie van een adder. In tegenstelling tot de grote vrouwtjesadder die ook afgebeeld staat op kurt-fotografie.nl is dit exemplaar heel veel kleiner. Een voordeel hierbij is dat je dit kleine reptiel tot zeer dicht kan naderen. Deze foto is dan ook gemaakt met een macro lens, met bijna de dichts mogelijke focus afstand van 20 cm.
Een volledig beeld van deze prachtig gekleurde adder. Dit is hoogstwaarschijnlijk een vrouwtje, gezien de mooie rode tinten, afmetingen (70+ cm) en het volle lichaam. Adders blijven soms wel jaren dezelfde zonplek gebruiken, wellicht levert dit in de toekomst meer prachtige platen op. Deze foto is ook genomen op de Veluwe.
Een close-up van deze prachtig gekleurde vrouwtjesadder.
Deze groene kikker (Rana esculenta) liet zich wel heel dicht benaderen. Deze foto is genomen op zo’n 20 cm afstand (macro) waarbij ik tot het middel in het water stond (tussen de bloedzuigers).
Kleine, infantiele gladde slangen. Ze zoeken elkaars gezelschap op om zich te warmen (niet aan elkaar natuurlijk). Deze baby slangen lagen niet in de zon, maar de temperatuur zorgde er toch voor dat ze zich lieten zien.
Als vervolg op “zwemmende ringslang”, het resultaat, een etende ringslang…
Ze zijn niet echt heel erg schuw deze ringslangen… afhankelijk van hoe het licht erop schijnt zijn ze van groen naar bruin tot blauw te bewonderen aan je voeten…